VTI- Zandhoven

Na onze fantastische sneeuwklassen (Deze verhalen hebben jullie op de sneeuwklassenwebsite kunnen volgen) zijn we begonnen aan onze studiekeuze. Het duurt niet meer zo lang of we verlaten de klimopschool! We willen goed voorbereid naar het middelbaar gaan. We bereiden ons voor door in een werkboekje van het CLB te werken. Ook doen we een aantal schoolbezoeken. Vandaag zijn we naar het VTI te Zandhoven geweest. Hier hebben we kennis gemaakt met technologie. We hebben met hout en elektriciteit gewerkt. We moesten een bibberspiraal maken. Dit is een voorbeeld van een elektrische kringloop.

Nadien volgde er een quiz over de school en de richtingen die er zijn. Vervolgens kregen we nog een rondleiding op de afdelingen automechanica en elektro-mechanica. We bezochten ook nog het FABlab. Hier experimenteren de kinderen met hetgeen ze geleerd hebben. Er staat een 3D-printer en machine waarmee ze uit verschillende materialen modellen kunnen snijden.

Kijk maar eens naar de foto's, dan kan je zien dat we super veel gezien hebben.

We hebben nu al meer kennis over een technische school.

Einde eerste trimester

Ondertussen is het eerste trimester voorbij. We hebben hard gewerkt. Nu komt de leukste periode er aan. We beginnen met onze voorbereiding van de sneeuwklassen. Vervolgens vertrekken we op sneeuwklassen. We zijn al aan het aftellen! Onze belevenissen kan je volgen op onze website. De link vind je op de homepagina van de schoolwebsite.

Als we terug zijn van sneeuwklassen, beginnen we aan de voorbereidingen van de studiekeuze. We gaan een heel werkboekje maken rond studiekeuze. Ook gaan we een aantal middelbare scholen bezoeken om te kijken waar onze interesses liggen.

Ook hebben we deze trimester nog een sportdag te goed. Het wordt dus een drukke tweede trimester.

We houden jullie op de hoogte!

Op onze fotopagina kan je nog foto's van het eerste trimester vinden.

Welkom in het zesde leerjaar!

Hallo allemaal,

We zijn weer gestart met een nieuw schooljaar! Voor onze zesdeklassers het laatste jaar op onze school. Er staat hen heel wat te wachten...

De hoogtepunten van het schooljaar zijn toch wel de sneeuwklassen en de studiekeuze.

Veel succes allemaal en laat ons er een tof jaar van maken!

Juf Reinhilde

welkom in het zesde 23 1