Beste bezoekers van de godsdienstsite

Als ik jullie zo aanspreek moet ik meteen al wat rechtzetten. In onze school kan ik niet langer spreken over godsdienst maar moet ik zeggen : Rooms-katholieke godsdienst. Er is immers nog een andere godsdienst in onze school aanwezig en dat is de protestantse godsdienst.
Het is op maandag, woensdag en donderdag levensbeschouwing. Op die dagen ben ik in de school en kunnen jullie mij aanspreken als dat nodig is. (Ook als het niet nodig is en je wil gezellig een praatje komen maken kan dat )
Alle klassen hebben twee uur levensbeschouwing per week.
Wat dit schooljaar betreft gaan we ons vooral focussen op de ILC’s.
Dat is geen vieze ziekte maar een manier om verschillende godsdiensten bij elkaar te brengen en over elkaar te leren (waarderen). ILC staat voor interlevensbeschouwelijke competenties. Vertaald wil dit eigenlijk zeggen : we moeten kunnen samenleven met andere levensbeschouwingen en concreet moeten we dat doen door over elkaar te leren . Immers onbekend is onbemind.
Gedurende het hele schooljaar gaan we daar in alle klassen aan werken. Zo hebben we in het eerste leerjaar een projectje gedaan rond de beertjes. Dit ging vooral over de vraag van de kindjes : waarom gaat mijn vriendje mee met een andere juf dan ik ?
Er komt nog een project aan over mensen die zich inzetten voor anderen, ook een project over naamgeving staat al in de steigers.
Enkele belangrijke data zijn :
Zondag 22 januari 2017: naamopgave voor de 1ste communie
Ergens in april : oudervergadering voor ouders van een 1ste communicant (juiste datum wordt nog meegedeeld)
Donderdag 25 mei 2017 :eerste communie
Zondag 28 mei 2017 : vormsel ( onder voorbehoud , afhankelijk van de vormheer)
Enkele nuttige telefoonnummers:
Parochiesecretariaat 014/50 10 04