Sportkalender

De 2de sportdag van dit schooljaar zal doorgaan op maandag 20 mei e.k. !!!!!!!!!

Het gezondheidsbeleid in actie.

Thema's gezondheidsbeleid voor mei en juni.

1. Beweging : 'rollen en bollen' :

Onze leerlingen kunnen tijdens 2 speeltijden per week op de speelplaats fietsen, skaten en steppen. Hiervoor hebben we de volgende regeling getroffen :

- maandagvoormiddag en woensdag : 1ste graad

- maandagnamiddag en donderdagvoormiddag : 2de graad

- dindag- en donderdagnamiddag : 3de graad.

2. Voeding : werken met de fruitkalender :

De leerlingen mogen aanduiden op de fruitkalender in de klas wanneer ze een stuk fruit eten als snack. De klas die gemiddeld het meeste fruit eet, zal beloond worden met een gezonde traktatie. We vragen hierbij met aandrang dat het fruit dat meegegeven wordt hapklaar geschild en gesneden is en iets is dat de kinderen lusten zodat we het niet onaangeroerd in de gft-bak vinden.

Sportkalender en sportspeeltijden

Het 1ste trimester zit er op en dus zijn ook het voetbal- en hockeytornooi afgelopen. Voor alle deelnemers een dikke proficiat ! Onze vitamientjes hebben weer puik werk geleverd wat betreft de organisatie, het materiaalbeheer en de arbitrage. Tijdens de vitamineraad zullen we bekijken of het naar de toekomst toe niet beter is om de tornooien over het ganse schooljaar te spreiden i.p.v. enkel tijdens het 1ste trimester.

Tijdens de periode tussen de kerst- en krokusvakantie zullen we werken aan volgende actiepunten :

a.beweging : 'dance for life' in de turnzaal en kleine spelen op speelplaats 2.

b.voeding : 'gezond tussendoor...daar gaan we voor'.

In het kader van sportactieve school nemen we met klas 3 op woensdag 30 januari e.k. deel aan de zweminstuif te Nijlen.

Sportkalender

1.Naar jaarlijkse traditie zal onze school deelnemen aan de scholencross, georganiseerd door de gemeentelijke sportdienst. Op dinsdag 25 september e.k. zullen onze lln. zich sportief meten met de lln. van alle andere scholen in onze gemeente. Supporters zijn uiteraard welkom op het voetbalterrein te Bouwel.

2.Op woensdag 24 oktober e.k. trekken weer richting Herenthout waar we met klas 4, 5 en 6 zullen deelnemen aan het voetbaltornooi 4-4, georganiseerd door SVS. De infobrief met inschrijfstrook zal binnenkort worden meegegeven. Ook hier kunnen onze sportievelingen aanmoediging gebruiken.

3. 1ste sportdag op maandag 8 oktober 2018 !!!!!