^Terug naar begin
  
  
  
Get Adobe Flash player

Sportkalender en sportspeeltijden

Het 1ste trimester zit er op en dus zijn ook het voetbal- en hockeytornooi afgelopen. Voor alle deelnemers een dikke proficiat ! Onze vitamientjes hebben weer puik werk geleverd wat betreft de organisatie, het materiaalbeheer en de arbitrage. Tijdens de vitamineraad zullen we bekijken of het naar de toekomst toe niet beter is om de tornooien over het ganse schooljaar te spreiden i.p.v. enkel tijdens het 1ste trimester.

 

Tijdens de periode tussen de kerst- en krokusvakantie zullen we werken aan volgende actiepunten :

a.beweging : 'dance for life' in de turnzaal en kleine spelen op speelplaats 2.

b.voeding : 'gezond tussendoor...daar gaan we voor'.

 

In het kader van sportactieve school nemen we met klas 3 op woensdag 30 januari e.k. deel aan de zweminstuif te Nijlen.

 

Sportkalender

1.Naar jaarlijkse traditie zal onze school deelnemen aan de scholencross, georganiseerd door de gemeentelijke sportdienst. Op dinsdag 25 september e.k. zullen onze lln. zich sportief meten met de lln. van alle andere scholen in onze gemeente. Supporters zijn uiteraard welkom op het voetbalterrein te Bouwel.

2.Op woensdag 24 oktober e.k. trekken weer richting Herenthout waar we met klas 4, 5 en 6 zullen deelnemen aan het voetbaltornooi 4-4, georganiseerd door SVS. De infobrief met inschrijfstrook zal binnenkort worden meegegeven. Ook hier kunnen onze sportievelingen aanmoediging gebruiken.

3. 1ste sportdag op maandag 8 oktober 2018 !!!!!

Het gezondheidsbeleid op onze school.

De vitamineraad in actie !

Reeds enkele jaren is er op onze school een vitamineraad bestaande uit de 2 turnjuffen en leerlingen uit klas 4, 5 en 6. Wij werken heel actief rond gezonde voeding en voldoende beweging tijdens actieve en georganiseerde speeltijden voor onze leerlingen.

Onze vitamineraad vergadert om de 2 maanden zodat er telkens 2 nieuwe actiepunten i.v.m. voeding en beweging in de kijker worden gezet.

Zo organiseren we in september en oktober een voetbaltornooi voor klas 4, 5 en 6. Voor klas 1, 2 en 3 is er dan kegelen, doelgooien, netbal... In november en december zal er dan hockey voor de hogere klassen  en alternatief spelmateriaal voor de lagere klassen zijn. Ook dans, reis rond de wereld, rollen en bollen staan nog op het programma dit schooljaar.

Wat betreft gezonde voeding komen onderwerpen zoals 'water in de mond is gezond', 'groenten achter de kies niet vies' en werken met de fruitkalender aan bod. De actiepunten van de maand zijn ook steeds terug te vinden op de activiteitenkalender.

Click to listen highlighted text!