De vitamineraad in actie.

Het 1ste trimester is halfweg en dus is het voetbaltornooi afgelopen.Voor alle deelnemers een dikke proficiat ! Onze vitamientjes hebben weer puik werk geleverd wat betreft de organisatie, het materiaalbeheer en de arbitrage.

Na de herfstvakantie starten we met het hockeytornooi voor klas 4, 5 en 6. Dit wordt ongetwijfeld ook weer heel sportief en spannend met maar liefst 6 deelnemende ploegen. Voor klas 1, 2 en 3 zullen onze vitamientjes kleine tik- en loopspelen organiseren.

Wat 'voeding' betreft zullen we deze periode het actiepunt 'water in de mond...je drinkt gezond' in de kijker zetten.

Sportkalender

1.Naar jaarlijkse traditie heeft onze school deelgenomen aan de scholencross, georganiseerd door de gemeentelijke sportdienst. Op dinsdag 24 september hebben onze lln. zich sportief kunnen meten met de lln. van alle andere scholen in onze gemeente.

2.Op woensdag 23 oktober trokken we weer richting Herenthout waar we met klas 4, 5 en 6 hebben deelgenomen aan het voetbaltornooi 4-4, georganiseerd door SVS. Enkele sfeerbeelden zijn te bekijken op de startpagina van deze website.

Sportdag.

De 1ste sportdag van dit schooljaar vond plaats op maandag 21 oktober !

Onze leerlingen van klas 1, 2 en 3 hebben zich tijdens de voormiddag kunnen uitleven op het springkasteel in de turnzaal, op hun fiets of step op het 'rollen en bollen' parcours en met de ballen op het voetbal-, netbal- en trefbalveld. Na de middag zijn ze naar de sporthal te Bouwel gevoerd voor nog meer sport- en spelplezier.

De kinderen van klas 4, 5 en 6 gingen naar jaarlijkse traditie schaatsen. Voor de 4de klassers werden enkele vrijwilligers met een auto gevonden waarvoor nogmaals onze dank. Klas 5 en 6 sprongen op hun fiets. Voor de meesten onder hen werd het een leuke tocht; voor anderen werd het al snel duidelijk dat er aan de conditie en de fietsvaardigheid moet worden gewerkt ! Na de middag werd er verder op de school gesport.

Omstreeks half 4 konden we aan de vermoeide gezichtjes zien dat het een leuke en sportieve dag was geweest !

Het gezondheidsbeleid in actie.

Thema's gezondheidsbeleid voor november en december.

1. Beweging :

Voor klas 4, 5 en 6 is er na het voetbaltornooi nu het hockeytornooi.

Voor klas 1, 2 en 3 zullen er loop- en tikspelen worden georganiseerd.

2. Voeding :

'water in de mond...je drinkt gezond'.